Naprapatia

Naprapaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinvaivoihin sekä toimintahäiriöihin. Yleisimmin vastaanotolle hakeudutaan niska-hartiavaivojen, selkäkivun tai raajanivelten kiputilojen vuoksi. Hoitomenetelmät pohjautuvat kansallisiin ja kansainvälisiin hoitosuosituksiin ja naprapatia on tutkitusti kustannustehokasta ja vaikuttavaa hoitoa.

 

Naprapaatti on Valviran rekisteröimä nimikesuojattu ammattihenkilö, joka on suorittanut korkeakoulututkinnon Suomessa, Ruotsissa tai Yhdysvalloissa. Tutkinto suoritetaan Suomessa 4 vuoden kokopäiväopiskeluna ammattikorkeakoulussa Kotkassa.

Hoitomenetelmät

NIVELEN MANIPULAATIO JA MOBILISAATIO

Manipulatiiviset hoitomuodot ovat tutkitusti tehokas hoitomenetelmä akuutin ja kroonisen kivun hoidossa. Kansan kielellä tämä on siis niksauttelua ja naksauttelua. Manipulaatiossa nivelen liikelaajuutta pyritään lisäämään nopealla impulssilla, minkä tavoitteena on palauttaa nivelen normaalia toimintaa. Manipulaatiota käytetään selkäkivun sekä raajanivelten hoidossa. Manipulaatio on turvallinen ja tehokas hoitomuoto, kun sen suorittaa siihen koulutettu ammattilainen. Naprapaatti tutkii aina asiakkaan huolellisesti ennen manipulaatiohoitoa. Nivelen liikelaajuutta voidaan tarvittaessa lisätä myös mobilisaatiolla, jossa niveltä liikutetaan ääriasentoon ilman nopeaa impulssia.

 

PEHMYTKUDOSKÄSITTELY eli hieronta ja venytykset vaikuttavat lihaksiin, faskioihin, hermoihin sekä verenkiertoon. Hierontaa voidaan käyttää lihasjännityksien purkamiseen sekä valmistavana hoitona nikama- ja nivelkäsittelylle.

 

HARJOITUSTERAPIA on tutkitusti merkittävä hoitomuoto mm. selkäkivun hoidossa. Tutkimisen ja hoidon vasteen mukaan asiakkaalle suunnitellaan sekä ohjataan harjoitteita yksilöllisesti. Toteutuksessa huomioidaan asiakkaan ikä, fyysinen aktiivisuus, harjoitteluolosuhteet (kotona vai kuntosalilla) sekä yksilölliset tavoitteet. Suosin, että ohjaan 1 - 3 yksilön tarpeeseen kohdennettua harjoitetta mieluimmin kuin valmiiksi tehdyn 10 liikkeen ohjelman.

Hoitoajan varaaminen

Ajan voit varata joko netin kautta, puhelimitse henkilökohtaisesta numerostani tai Lääkäriasema Joutsenen ajanvarauksesta.

 

NETTIAJANVARAUS

 

Siirry ajanvaraukseen

 

 

PUHELIMITSE 

Varaa aika0400 421 048

Varaa aika020 735 3030

(Lääkäriasema Joutsen)

Copyright Tmi: Jani Niskakangas  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia